• Посилання скопійовано

Повністю щеплені від COVID-19 українці отримують по 1000 грн, – Зеленський

За словами Президента, кожен, хто отримав два щеплення, зможе одержати одну тисячу гривень через додаток «Дія». Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж – на початку 2022 року

Повністю щеплені від COVID-19 українці отримують по 1000 грн, – Зеленський

Президент України Володимир Зеленський повідомив, що держава продовжує наявні програми підтримки бізнесу та громадян, які постраждали від пандемії COVID-19, а також розробляє низку нових інструментів для допомоги. Зокрема, щеплені двома дозами вакцини проти COVID-19 українці незабаром зможуть отримати від держави 1 тис. грн.

«Це підтримка тих сфер, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: це креативний, спортивний і транспортний сектори економіки. Програма працюватиме так: кожен, хто отримав два щеплення, зможе одержати одну тисячу гривень. Швидко й зручно – через додаток «Дія», – розповів Глава держави у відеозверненні до громадян України.

За ці кошти вакциновані українці зможуть придбати абонемент у спортзал чи фітнес-клуб, відвідати кінотеатр, театр, музей, концертний зал чи виставковий центр або купити квитки для мандрівок усередині країни – на внутрішні авіа- та залізничні рейси. Програма стартує 19 грудня. До кінця 2021 року на неї буде виділено близько 3 млрд грн і стільки ж – на початку 2022-го.

За словами Володимира Зеленського, тим вакцинованим громадянам, у яких немає смартфона і додатку «Дія», зокрема людям похилого віку, держава забезпечить альтернативну можливість отримати 1 тис. грн. Про неї буде повідомлено незабаром.

«Але вже зараз можемо сказати: і щодо підприємців, і щодо громадян усе просто – держава нікого не залишить без допомоги, без підтримки», – запевнив Президент.

Він зауважив, що в Україні спостерігається зменшення кількості випадків коронавірусної хвороби на 6% за тиждень. На 13% знизився рівень госпіталізацій хворих на COVID-19.

«Усе це – результат роботи наших медиків і наших громадян, які спільно зробили на минулому тижні понад 1 мільйон 600 тисяч щеплень від ковіду. Одним словом – молодці. Двома словам – так тримати! Давайте не знижувати темп і вакцинуватись так само або ще активніше на цьому тижні. Ми пройшли пік цієї хвилі захворюваності, і медична система починає дихати легше. У нас достатньо кисню, щоб дихати легше було всім захворілим», – зазначив Володимир Зеленський.

 

Подробиці від Офісу президента

Тисячу гривень за вакцинацію від коронавірусу отримають усі українці, які пройшли повний курс вакцинації. Однією дозою у випадку «Джонсон&Джонсон» чи двома – в усіх інших. Виплату отримають як ті, хто вакцинувався до 19 грудня, так і ті, хто отримав щеплення після цієї дати. Про це повідомив прес-секретар Президента Сергій Никифоров.

«Але називати це “тисячею за вакцинацію” означає сильно применшувати важливість і обсяг ініціативи. Насправді, це масштабна (на кілька мільярдів гривень) програма з підтримки бізнесу. Просто гроші віддають опосередковано, через споживачів. Таким чином влада, по-перше, демонструє вдячність людям, які вирішили вакцинуватися, і заохочує тих, хто ще вагається, а, по-друге, допомагає саме тим підприємцям, які найбільше постраждали від карантинних обмежень», – пише Никифоров.

«Механізм виділення грошей ще проробляють, але вже зараз можна сказати, що це не готівка на руки. Це буде певний ваучер або сертифікат, або депозит – називайте як хочете – на перелік товарів та послуг. Вичерпний список оголосимо найближчим часом, але узагальнено це культура, мандри та спорт. Тому є і третій плюс від програми – заохочення саме культурного та спортивного розвитку українців», – пояснив він. 

«Процес отримання грошей тими, у кого є “Дія”, і тими, у кого немає, звичайно, відрізнятиметься, але нікого не забудемо», – обіцяє прес-секретар.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Офіційне інтернет-представництво Президента України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»