• Посилання скопійовано

В Україні вводять самоізоляцію для громадян при в'їзді в країну

На урядовій нараді в понеділок вранці прийнято рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території країн Південної Африки

В Україні вводять самоізоляцію для громадян при в'їзді в країну

Міністерство охорони здоров’я уже розробляє заходи для запобігання зараженню громадян України штамом коронавірусу "Омікрон". Вводять самоізоляцію.

Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на "Урядовий портал".

На урядовій нараді в понеділок вранці прийнято рішення не пускати на територію України без проходження самоізоляції осіб, які перебували на території країн Південної Африки, де зафіксували новий штам коронавірусу.

 

Про які саме країни йде мова

Для мандрівників, які провели у відповідних країнах більш як 7 днів протягом останніх 14 днів, потрібно пройти 14-денну самоізоляцію. Мова йде про такі країни:

  • Південно-Африканську Республіку,
  • Республіку Ботсвана,
  • Зімбабве,
  • Намібію,
  • Королівстві Лесото,
  • Королівство Есватіні,
  • Республіка Мозамбік.

 

Рекомендації

Міністерство закордонних справ рекомендує громадянам України утриматися від поїздок до Південно-Африканської Республіки, Ботсвани, Есватіні, Лесото, Мозамбіку, Намібії та Зімбабве.

 

Що зараз відомо про штам "Омікрон"

Наразі невідомо, чи викликає коронавірус штаму “Омікрон” більш тяжкий перебіг хвороби. Перші випадки інфікування цим штамом були зафіксовані в молодих людей (студентів університетів), які, як правило, зазвичай мають легший перебіг хвороби. Проте загальний рівень зараження у Південно-Африканській Республіці є підвищеним.

***

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»