• Посилання скопійовано

ПриватБанк та Монобанк вже підготували спецкартки «єПідтримка» для отримання 1000 грн за вакцинацію

Для оформлення спецкартки у Приват24 треба зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку «єПідтримка». Монобанк також відкрив спецкарти, для їх отримання треба оновити програму і у верхньому меню, щодо вибору карт, натиснути «Відкрити карту»

ПриватБанк та Монобанк вже підготували спецкартки «єПідтримка» для отримання 1000 грн за вакцинацію

Нагадаємо, що для повністю вакциновані особи, які отримали сертифікат у "Дії" мають право на допомогу у розмірі 1000 грн. Цю допомогу можна буде витратити на театри, кіно, музеї, спортзали, концерти, книги, внутрішні перевезення.

З 13 грудня стартує пілот проєкту. На першому етапі єПідтримка буде доступна для українців лише в застосунку Дія з 19 грудня.

Як можна буде отримати виплату: 

  1. Оформіть спеціальну картку єПідтримка в одному з банків партнерів. Після старту банки додаватимуться щодня. Оформлення картки безоплатне як онлайн, так і офлайн у відділенні банку. Використати вже наявний рахунок  неможливо.
  2. Завантажте застосунок Дія та авторизуйтесь у ньому.
  3. Переконайтесь, що у вас є «зелений» COVID-сертифікат про дві дози вакцинації. Зверніть увагу, що сертифікат, отриманий на порталі Дія, чи паперовий від сімейного лікаря не підходять для отримання виплат. Отримати COVID-сертифікат у застосунку Дія зараз можна як і з ID-карткою, так і з паспортом-книжечкою.
  4. Зайдіть у розділ Послуги та виберіть єПідтримку. 
  5. Виберіть для виплати картку єПідтримка. Очікуйте зарахування коштів від Мінекономіки.

Про це ми писали тут.

 

Інформація від Монобанку

9 грудня співзасновник monobank Олег Гороховський у своєму Телеграм-каналі заявив, що необанк починає відкривати карти для одержання вакцинованими клієнтами 1000 гривень від держави. Для цього треба оновити програму і у верхньому меню, там, де вибір карт, натиснути «Відкрити карту». Далі треба вибрати карту «єПідтримка». «Відкрити карту можна буде із повідомлення у виписці, яке ми вам надішлемо. Держава планує розпочати виплати 19 грудня», — зазначив Гороховський.

 

Інформація від Приватбанку

За інформацією ПриватБанку, українці, які мають «зелений» COVID-сертифікат у застосунку Дія, зможуть відкрити спеціальну цифрову картку єПідтримка для зарахування державної допомоги. Це можна буде зробити за кілька кліків у мобільному банку Приват24.

Для оформлення такої картки у Приват24 треба зайти у вкладку «Гаманець», натиснути меню «Додати» та вибрати картку єПідтримка. Після підписання заяви на відкриття картки залишиться натиснути кнопку, щоб відправити дані в Дію.

Для зарахування суми допомоги з 19 грудня достатньо в мобільному застосунку Дія подати заяву на отримання 1000 грн, вибрати номер картки для виплати допомоги та надати згоду на обробку персональних даних згідно із законом.

За умовами програми, картка єПідтримка діятиме 4 місяці з дня отримання коштів.

Отримувач допомоги може витратити її на безготівкову оплату послуг у сферах культури, фізичної культури і спорту, внутрішніх пасажирських перевезень залізничним та авіаційним транспортом, а також для придбання книжок у книжкових магазинах на території України.

 

Читайте також:

1000 грн за повну вакцинацію від Covid-19: набрав чинності Закон

 Щоб отримати 1000 грн за вакцинацію від Covid-19 – подайте  заяву до 29 грудня включно

Як за допомогою Дії можна буде отримати 1000 грн за вакцинацію: алгоритм від Мінцифри

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»