• Посилання скопійовано

У «Дію» можуть додати пенсійне посвідчення: проєкт постанови ПФУ

Пенсійний фонд планує додати пенсійне посвідчення у «Дію». Відповідний проєкт постанови оприлюднило СПО профспілок

У «Дію» можуть додати пенсійне посвідчення: проєкт постанови ПФУ

СПО профспілок оприлюднило проєкт Постанови правління ПФУ “Про внесення змін до Порядку оформлення, виготовлення та видачі документів, що підтверджують призначення особі пенсії” (завантажити).

Ним передбачено, що за бажанням особи, якій виготовлено пенсійне посвідчення або платіжну картку, яка одночасно є пенсійним посвідченням, може додатково формуватися відображення в електронній формі інформації, що міститься в пенсійному посвідченні.

Електронне відображення пенсійного посвідчення формуватиметься за допомогою мобільного додатка Портал Дія та матиме однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

Формуватися електронне посвідчення буде:

  • разом з унікальним електронним ідентифікатором (QR-кодом, штрих-кодом, цифровим кодом тощо), який забезпечує передачу інформацію з реєстрів;
  • автоматично за наявності в реєстрі відомостей, у тому числі відцифрованого образу обличчя особи;
  • якщо документ, що підтверджує призначення особі пенсії, є дійсним та строк його дії не закінчився.

Для формування та використання електронного відображення пенсійного посвідчення необхідно встановити мобільний додаток Порталу Дія на електронний пристрій, критерії якого підтримують використання такого додатка, та пройти електронну ідентифікацію.

У разі затвердження постанова набере чинності з дня її офіційного опублікування.

***

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»