• Посилання скопійовано

Що відбуватиметься з дефіцитом бюджету під час війни?

Мінфін прогнозує дефіцит держбюджету в 5-7 мільярдів доларів на місяць

Що відбуватиметься з дефіцитом бюджету під час війни?

Економічна правда розповідає, що Міністерство фінансів прогнозує зростання дефіциту державного бюджету України з 2,7 млрд дол у березні до 5-7 млрд дол у квітні та травні.

Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко в інтерв'ю Financial Times.

«Ми перебуваємо у стані сильного стресу, у найгіршому стані. Це питання виживання нашої країни», – сказав міністр.

За його словами, оцінка інфраструктурних втрат через війну зросла до 270 млрд дол, тоді як наприкінці березня прем'єр-міністр Денис Шмигаль називав цифру 120 млрд доларів.

«Понад 7 тисяч житлових будинків зруйновано або пошкоджено. Близько 30% українських підприємств зупинилося, 45% працюють частково. Споживання електроенергії впало на 35%, різко скоротилася торгівля», – зазначив міністр.

Уряд пішов на скорочення видатків держбюджету більш ніж на 6 млрд дол, проте цього мало, оскільки доходи лише трохи перевищують половину надходжень довоєнного рівня.

«Ми можемо скоротити деякі витрати, але це не може покрити дефіциту», – заявив Марченко.

Водночас Україна продовжить проводити платежі за держборгом, щоб уникнути дефолту чи реструктуризації, наголосив голова Мінфіну.

Джерело: Економічна правда

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»