• Посилання скопійовано

Кабмін заборонив працівникам держпідприємств сектору економіки працювати з-за кордону

Робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання за межами України допускається лише в разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку

Кабмін заборонив працівникам держпідприємств сектору економіки працювати з-за кордону

Кабінет міністрів схвалив постанову щодо роботи працівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану. Робота за межами України допускається лише у разі службового відрядження.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на постанову від 26 квітня 2022 р. №481.

Згідно з документом, для працівників може запроваджуватися дистанційна робота за наявності організаційної і технічної можливості для виконання їх обов’язків.

"Робота працівників, членів виконавчого органу та керівників суб’єктів господарювання за межами України допускається лише у разі службового відрядження, оформленого в установленому порядку", - йдеться в постанові

У разі перебування працівників в робочий час за кордоном без рішення про відрядження до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення.

Крім того, у разі перебування членів виконавчого органу або керівника суб’єкта господарювання в робочий час поза межами робочого місця в Україні без відповідного рішення, або перебування в робочий час за кордоном, за винятком перебування у відрядженні, до них може бути застосоване дисциплінарне стягнення чи припинено їх повноваження.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»