• Посилання скопійовано

Оновлено перелік територій для виплати допомоги переселенцям з травня 2022 року

В оновлений на 30 квітня перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в окупації, оточенні (блокуванні), додали 11 громад Миколаївської області. Всього цей перелік містить громади 8 областей

Оновлено перелік територій для виплати допомоги переселенцям з травня 2022 року

Раніше ми писали, що Мінінтеграції затвердило перелік областей для нових правил отримання допомоги переселенцями через війну. Але через подальші бойові дії виникла потреба оноаити перелік оюластей.

Так станом на 30.04.2022 року, в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додали 11 громад Миколаївської області.

Загалом до переліку ввійшли 8 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (2 громади), Херсонської (49 громад), Харківської (51 громада), Миколаївської (15 громади), Донецької (66 громад – усі), Луганської (37 громад – усі), Одеської (1 громада) та Запорізької (49 громад) областей.

Перелік затверджених територіальних громад можна переглянути за посиланням.

Нагадаємо, що з 1 травня коло переселенців, хто зможе отримати допомогу, буде звужено! Таку допомогу надаватимуть внутрішньо переміщеним особам:

  • які перемістилися з території територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій;
  • або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні),
  • у яких житло зруйноване або непридатне для проживання внаслідок пошкодження і які подали заявку на відшкодування відповідних втрат, зокрема через Єдиний державний вебпортал електронних послуг.

При цьому перелік територіальних громад, що розташовані в районі проведення воєнних (бойових) дій або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), затверджується Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій за погодженням з Міністерством оборони на підставі пропозицій відповідних обласних, Київської міської військових адміністрацій.

Тобто цей перелік можна використовувати тільки з метою отримання допомоги.

***

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»