• Посилання скопійовано

Мінреінтеграції знову оновило перелік зон бойових дій та окупованих територій

15 травня з'явився новий актуальний перелік громад в зонах бойових дій, на ТОТ та тих, що в оточенні. До нього додано дві громади в Миколаївській, одна в Дніпропетровській та 11 в Запорізькій областях

Мінреінтеграції знову оновило перелік зон бойових дій та окупованих територій

Мінреінтеграції наказом від 11.05.2022 р.№89 затвердило оновлений перелік, на основі якого внутрішньо переміщеним особам (ВПО) будуть здійснюватися виплати. Нагадуємо, перелік не є фіксованим документом – він регулярно актуалізується.

Станом на 09.05.2022 року в оновлений перелік територіальних громад, що розташовані в районах проведення воєнних (бойових) дій, або які перебувають в тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні), додано дві громади в Миколаївській, одна в Дніпропетровській та 11 в Запорізькій областях.

Загалом до переліку ввійшли 7 областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (3 громади), Донецької (66 громад), Запорізької (61 громада), Луганської (37 громад), Миколаївської (20 громад), Харківської (51 громада) та Херсонської (49 громад) областей.

Також переглянути актуальну інформацію щодо статусу громад можете за посиланням на цифровій мапі.

Тобто усі внутрішньо переміщені особи, які перемістилися з цих громад, гарантовано отримають грошову допомогу від держави.

Як ми повідомляли, зазначений перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військових адміністрацій.

При цьому спираються на три ключові критерії щодо визначення територій. Це:

  • території, що є тимчасово окупованими;
  • території, що знаходяться в оточенні (блокуванні);
  • території, на яких ведуться активні бойові дії.

Якщо ви зареєстровані у якійсь із зазначених областей, але ваша громада відсутня у даному переліку, радимо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто або через гарячу лінію) та уточнити інформацію.

***

Читайте також:

***

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»