• Посилання скопійовано

Нардепи 19 липня підвищили собі зарплати та встановили надбавки

Верховна Рада 19 липня ухвалила постанову про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів. Вони зможуть отримувати надбавки з Держбюджету

Нардепи 19 липня підвищили собі зарплати та встановили надбавки

19 липня народні депутати проголосували за покращення свого фінансового забезпечення. Зокрема, за рахунок надходжень до бюджету від міжнародної допомоги їм виплачуватимуть надбавки. Ця постанова почала діяти з 19 липня, але застосовується до зарплати нардепів з 1 червня. Розповідає Судово-юридична газета.

Так, у Верховній Раді 18 липня було зареєстровано проект Постанови №7561 про внесення змін до Постанови Верховної Ради «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України».

Авторами проекту виступають спікер Ради Руслан Стефанчук, перший віце-спікер Олександр Корнієнко, віце-спікер Олена Кондратюк, глава фракції «Слуга народу» Давид Арахамія, а також депутати різних фракцій: Ірина Геращенко, Сергій Соболєв, Юлія Клименко тощо.

Відповідно до логіки цього проекту, з коштів Державного бюджету, які відповідно до нещодавно внесених змін надійдуть до Держбюджту, у т. ч. від міжнародної допомоги, народним депутатам дозволяється фінансувати надбавки.

19 липня Рада ухвалила цю постанову (за - 308).

Як пишуть автори у пояснювальній записці, «проектом Постанови пропонується установити, що кошти, передбачені Законом України «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2022 рік» від 9 липня 2022 року № 2385-ІХ, можуть спрямовуватися на здійснення виплат, встановлених пунктом 2 Постанови Верховної Ради України «Про фінансове забезпечення діяльності народних депутатів України» від 7 грудня 20217 року № 2240-VIII.

Тобто, ці кошти можуть спрямовуватися на виплату надбавок народному депутату у розмірі, встановленому для членів Уряду.

Проектом Постанови також пропонується встановити розмір посадового окладу для народних депутатів України, які тимчасово не входять до складу комітетів Верховної Ради України.

Таким чином, ті депутати, які не входять до складу жодного комітету, також будуть отримувати 10 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Джерело: Судово-юридична газета

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»