• Посилання скопійовано

Рада підтримала розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

29 липня ВРУ прийняла у цілому законопроєкти №7481 та №7352. За ними надаватимуть відстрочку від мобілізації близьким родичам загиблих та пропавших безвісти під час війни, а також науковим, науково-педагогічним та педагогічним працівникам

Рада підтримала розширення переліку осіб, які не підлягають призову під час мобілізації

29 липня 2022 року ВРУ прийняла у другому читанні законопроєкти, якими пропонується розширити перелік осіб, які не підлягають призову під час мобілізації. Про це повідомив Я. Железняк у своєму Телеграм-каналі.

Наразі остаточні тексти законів не оприлюднені. Законопроєктами пропонувалося:

  • №7481 - внести зміни до статті 23 Закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію». За ними не підлягають призову на військову службу під час мобілізації військовозобов’язані жінки та чоловіки, чиї близькі родичі загинули або пропали безвісти під час здійснення заходів зі забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, а також під час забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії проти України під час дії воєнного стану. Близькими родичами при цьому вважаються чоловік, дружина, син, донька, батько, мати, дід, баба або рідний (повнорідний, неповнорідний) брат чи сестра;
  • №7352 -  право на відстрочку надавати педагогічним працівникам закладів вищої та фахової передвищої освіти, які працевлаштовані за основним місцем роботи не менш як на 0,75 ставки та не мають вченого звання та/або наукового ступеня.

Якщо Президент підпише ці зміни, то вони наберуть чинності з дня, наступного за днем опублікування законів.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»