• Посилання скопійовано

Військовий облік жінок буде добровільним: законопроєкт прийнято у I читанні

21 вересня прийнято в першому читанні законопроєкт №6482 зі змінами до Закону “Про військовий обов’язок і військову службу” щодо добровільності військового обліку жінок

Військовий облік жінок буде добровільним: законопроєкт прийнято у I читанні

Сьогодні, 21 вересня, ВРУ прийняла у першому читанні законопроєкт №6482 "Про внесення змін до статті 1 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу". ЗА - 267 депутатів. Про це повідомив Я. Железняк.

За ним, жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з відповідною військово-обліковою спеціальністю, визначеною в переліку, затвердженому Міністерством оборони України, та придатні до проходження військової служби за станом здоров’я та віком, за власним бажанням можуть бути взяті на військовий облік військовозобов’язаних.

Жінки, які мають спеціальність та/або професію, споріднену з медичною діяльністю, беруться на військовий облік військовозобов’язаних.

Тобто законопроєктом передбачено добровільну постановку на військовий облік для жінок, за винятком медиків.

У разі прийняття у другому читанні цей Закон набере чинності з дня, наступного за днем його опублікування. Закон буде готуватися до другого читання за скороченою процедурою.

Усі новин на тему військового обліку жінок читайте за посиланням.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»