• Посилання скопійовано

В Україні ще одна категорія чоловіків отримала право на демобілізацію: діє закон

За підписаним та опублікованим 30 вересня Законом №2599 новою причиною звільнення від військової служби під час воєнного стану стала наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років

В Україні ще одна категорія чоловіків отримала право на демобілізацію: діє закон

В Україні чоловіки, у яких третя дитина народилася під час служби у ЗСУ, отримали право на демобілізацію. 20 вересня відповідний законопроєкт №7678 підтримали 331 народний депутат.

В Україні чоловіки, які мають трьох дітей – не підлягають мобілізації. Але ця норма не застосовувалася у разі, якщо батько вступив до лав ЗСУ, а третя дитина народилася вже після цього. Тоді чоловік не мав права на демобілізацію. 

30 вересня Закон  від 20.09.2022 р. №2599-ІX (законопроєкт №7678) було підписано Президентом та опубліковано цього ж дня у "Голосі України". Він почав діяти з 1 жовтня 2022 року. З цього дня новою причиною звільнення від військової служби під час військового стану стала наявність у військовослужбовця трьох і більше дітей віком до 18 років.

З текстом Закону можна ознайомитися на сайті ВРУ за посиланням.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»