• Посилання скопійовано

Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком

Україна сьогодні подає заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку

Україна подає заявку на вступ до НАТО за прискореним порядком

Україна сьогодні подає заявку на вступ до Північноатлантичного альянсу у прискореному порядку.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, у своєму відеозвернення.

«Де-факто ми вже пройшли свій шлях до НАТО. Де-факто ми вже довели сумісність зі стандартами Альянсу. Вони реальні для України – реальні в полі бою і в усіх аспектах нашої взаємодії. Ми довіряємо один одному, допомагаємо один одному, і ми захищаємо одне одного. Це і є Альянс», – зазначив Зеленський.

Президент України також зазначив, що Україна подає заявку щодо процедури, яка відповідатиме нашому значенню для захисту всього українського суспільства.

«Ми робимо свій визначальний крок, підписуючи заявку України на вступ у прискореному порядку до НАТО», – додав глава держави

Зеленський також відмітив, що ми знаємо, що вступ у НАТО можливий.

«Ми бачили, як цьогоріч Фінляндія та Швеція розпочали приєднання до Альянсу без Плану дій щодо членства. Це – справедливо. Справедливо і для України. Це закріплення на рівні договору того, що і так вже досягнуто в житті і що є нашими цінностями», – підкреслив президент України.

Секретар РНБО Олексій Данілов також заявив, що Україна має намір вступити до НАТО за сценарієм Швеції та Фінляндії без узгодженого Плану дій щодо членства.

***

Читайте також: Як буде прийматися рішення про вступ України в НАТО?

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»