• Посилання скопійовано

ВРУ остаточно підтримала чіткі умови та критерії для бронювання військовозобовʼязаних

4 листопада ВРУ прийняла у ІІ читанні законопроєкт №7687 щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час. Але Порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних буде прийнято постановою КМУ

ВРУ остаточно підтримала чіткі умови та критерії для бронювання військовозобовʼязаних

4 листопада 2022 року ВРУ прийняла у ІІ читанні  законопроєкт №7687 щодо бронювання військовозобов'язаних на період мобілізації та на воєнний час". Про це розповів у своєму Телеграм-каналі Железняк. У першому читанні його було прийнято ще 20 вересня. Про це ми писали тут.

Законопроєкт спрямований на удосконалення системи бронювання військовозобов’язаних на період мобілізації. Зокрема, ним визначаються умови, за яких військовозобов’язані, які працюють в органах державної влади, інших державних органах, на підприємствах, в установах та організаціях, підлягають бронюванню.

Так, бронюванню будуть підлягати військовозобов’язані, які працюють:

  • в органах державної влади, інших державних органах, органах місцевого самоврядування, коли це необхідно для забезпечення функціонування зазначених органів в особливлий період;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, яким доведено мобілізаційні завдання (замовлення), у разі, коли це необхідно для виконання доведених мобілізаційних завдань (замовлень);
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які здійснюють виробництво товарів, виконання робіт і надання послуг оборонного призначення для задоволення потреб Збройних Сил України, інших військових формувань в особливий період, у разі, коли це необхідно для виконання зазначених заходів;
  • на підприємствах, в установах і організаціях, які є критично важливими для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. Віднесення суб’єктів господарювання до таких підприємств, установ і організацій здійснюється за критеріями та у порядку, встановленими Кабінетом Міністрів України.

При цьому такі військовозобов’язані не підлягатимуть прийняттю на службу у військовому резерві.

Звертаємо увагу! Порядок та критерії бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час будуть визначатися КМУ.

У разі прийняття у другому читанні та підписання Президентом закон набере чинності з дня, наступного за днем офіційного опублікування.

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»