• Посилання скопійовано

Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців

Біженці війни з України отримають захист у ЄС ще на рік. Відповідні правила будуть продовжені принаймні до березня 2024 року. Про це заявила в понеділок у Брюсселі єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоханссон

Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців

Єврокомісія розширила терміни дії захисту для українських біженців. Дія відповідних правил щодо тих, хто рятується від війни в Європі, буде продовжена щонайменше до березня 2024 року.

Про це повідомляє TRAVEL РБК-Україна з посиланням на Republic World.

Біженці війни з України отримають захист у ЄС ще на рік. Відповідні правила будуть продовжені принаймні до березня 2024 року, як заявила в понеділок у Брюсселі єврокомісар із внутрішніх справ Ільва Йоханссон.

"Сьогодні вранці ми прокинулися, почувши, як падають бомби на Київ, Одесу, Львів та інші міста. Це лише демонструє, наскільки важливо продовжувати надавати підтримку Україні та демонструвати солідарність з українцями. Сьогодні ми говоримо про підтримку ЄС, яку ми надаємо українським біженцям як у ЄС, і тим, хто хотів би повернутися додому", - додали в Єврокомісії.

Єврокомісар оголосила, що Директива про тимчасовий захист продовжена до березня 2024 року.

"Те, що ми побачили сьогодні вранці, також дає змогу чітко зрозуміти, що ми продовжуватимемо вітати всіх, кому доведеться їхати до ЄС", - зазначила вона.

За словами Йоханссон, наразі близько 4,2 мільйона українців в ЄС зараз знаходяться під тимчасовим захистом. Друге оголошення Йоханссон зробила для тих українців, які планують повернутись додому на тривалий час.

 

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»