• Посилання скопійовано

З 29 жовтня запрацюють зміни до призову на військову службу

26 жовтня Президент підписав Закон №2678-IX щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану (законопроєкт №8109). 28 жовтня його офіційно опубліковано, а 29 жовтня він набере чинності

З 29 жовтня запрацюють зміни до призову на військову службу

26 жовтня 2022 року В. Зеленський підписав Закон від 18.10.2022 р. №2678-IX "Про внесення зміни до Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо особливостей призову на строкову військову службу та діяльності призовних комісій під час дії воєнного стану" (законопроєкт №8109).

Закон набере чинності 29 жовтня 2022 року (з дня, наступного за днем опублікування в "Голосі України" від 28.10.2022 р. №220).

Нагадаємо, що ним доповниено Закон "Про військовий обов'язок і військову службу" новою статтею 18-1, якою визначається, що під час дії воєнного стану:

1) призов на строкову військову службу не проводиться;

2) призовні комісії створюються для розгляду питань щодо: 

  • організації та проведення медичного огляду осіб, які перебувають на військовому обліку призовників та досягли 27-річного віку, взяття їх на військовий облік військовозобов’язаних або виключення з військового обліку;
  • направлення призовників, які виявили бажання вступити до вищих військових навчальних закладів або військових навчальних підрозділів закладів вищої освіти, для проходження випробувань та складання вступних іспитів або прийняття рішення про відмову в такому направленні.

 

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»