• Посилання скопійовано

Підвищена грошова допомога від ООН: хто та як може отримати?

ООН разом з Благодійним фондом «Право на захист» розпочали грошові виплати для українців. Вони отримуватимуть по 2200 грн протягом шести місяців. Загальна сума допомоги становить 13200 грн

Підвищена грошова допомога від ООН: хто та як може отримати?

«Вікна» розповідає, що ООН разом з Благодійним фондом Право на захист почали грошові виплати для українців. Вони отримуватимуть по 2200 грн протягом шести місяців. Загальна сума допомоги складає 13 200 грн.

Нова допомога від ООН передбачена для тих, хто не отримував раніше виплат від міжнародних організацій. Українці, які реєструвався на грошову допомогу до 1 вересня, отримають гроші лише за три місяці (6600 грн). 

 

Хто може отримати підвищену допомогу від ООН

Насамперед допомогу отримають вразливі категорії українців, а також ті, хто найбільше постраждав від війни:

  • родини (ВПО), які були переміщені протягом останніх 30 днів;
  • постраждалі домогосподарства від раптових обстрілів;
  • родини, які втратили члена родини або засоби до існування (пошкоджений/втрачений магазин, ферма, худоба тощо) внаслідок проведення військових дій.

Також допомогу можуть отримати переселенці, які перемістились більш як 30 днів тому та мають дохід, менший ніж 5400 грн на особу (за останні три місяці) та відповідають хоча б одному з критеріїв вразливості:

  1. мають двох або більше дітей;
  2. в родині є особи з інвалідністю;
  3. домогосподарство ведеться однією особою (чоловіком або жінкою);
  4. є вагітні жінки та жінки з дітьми до двох років;
  5. мають людей похилого віку (55+ років) в родині.

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»