• Посилання скопійовано

Тепер при оформленні ID-карти та закордонного паспорта можна оформити закордонний паспорт для дитини

ДМС розширює цей експериментальний проєкт: крім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта особам старше 14 років, в Україні одночасно оформлюватимуть закордонні паспорти також їхнім дітям до 14 років

Тепер при оформленні ID-карти та закордонного паспорта можна оформити закордонний паспорт для дитини

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України розповідає, що в Україні понад 10 місяців діє експериментальний проєкт щодо одночасного оформлення паспорта громадянина України та паспорта для виїзду за кордон.

Вже понад 200 тисяч українців змогли скористатися цією послугою, яка значно спрощує можливість отримання паспортних документів.

Державна міграційна служба розширює цей експериментальний проєкт: крім одночасного оформлення ID-картки та закордонного паспорта особам старше 14 років, в Україні одночасно оформлюватимуть закордонні паспорти також їхнім дітям до 14 років.

Такі зміни були ухвалені 7 березня на засіданні Кабінету Міністрів України. Вони набирають чинності через 35 днів з дня опублікування.

За одне відвідування один із батьків зможе одночасно оформити не тільки ID-картку та/або закордонний паспорт для себе, а й закордонний паспорт своїй дитині/дітям до 14 років.

Звернутися за такою послугою для дитини може один із батьків, усиновлювачів, опікунів, піклувальників або інших законних представників дитини. Їм потрібно подати заяву та відповідні документи до підрозділу ДМС, центру обслуговування «Паспортний сервіс» або в ЦНАП.

Звертаємо увагу! Якщо дитині, якій оформлюють закордонний паспорт, виповнилося 12 років, її присутність під час подання документів є обов’язковою.

Розширення цього експериментального проєкту значно спростить процедуру і скоротить час на оформлення паспортних документів.

Джерело: Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України

Рубрика: Суспільство і життя/Суспільство, події

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Суспільство, події»