• Посилання скопійовано

Мінекономіки представило механізми підтримки мікро- і малого підприємства

4 травня, на засіданні Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва Ігор Петрашко озвучив програмні дії Уряду і Мінекономіки, спрямовані на підтримку мікро- і малого бізнесу в умовах карантину

Мінекономіки представило механізми підтримки мікро- і малого підприємства

4 травня, на засіданні Координаційної ради з питань розвитку мікро- та малого підприємництва Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко озвучив програмні дії Уряду і Мінекономіки, спрямовані на підтримку мікро- і малого бізнесу в умовах обмежувальних заходів у зв'язку з COVID-19.

Зокрема, йшлося про такі кроки:

1. Перші пом'якшення карантинних обмежень з 11 травня:

  • робота торговельного та побутового обслуговування громадян;
  • робота закладів громадського харчування на виніс;
  • робота літніх майданчиків кафе і ресторанів.

Чіткий перелік дозволених видів господарської діяльності буде доопрацьований спільно з дотичними міністерствами і представлений на наступному засіданні Уряду.

2. Продовження мораторію на перевірки малого бізнесу

3. Обговорення питання ЄСВ з Мінфіном та Мінсоцполітики щодо пошуку комплексного збалансованого рішення

4. Підтримка по частковому безробіттю. Уряд виділив 4,7 млрд на цю підтримку. Скористатись можуть малі та середні роботодавці, які зупинили або ж скоротили діяльність через карантин. Ці кошти дозволять роботодавцям виплатити зарплати їхнім працівникам, попередити звільнення, зберегти робочі місця по всій країні.

5. Програма «5-7-9». Можливість рефінансування кредитів під 0% протягом року. Розмір кредитного портфелю за цією програмою – 35 млрд грн. 

6. Програма «Нові гроші». Кредитування для мікро- і малих підприємців під 3% на 2 роки. 

«Це чітка дорожня карта від Уряду і Міністерства у напрямку допомоги саме мікро- і малому бізнесу. Ми бачимо ріст заявок по програмі з часткового безробіття. Ми звертаємось до всіх підприємців активно користуватися й іншими запропонованими механізмами. Більше того, нам дуже важливо чути зворотні думки і конкретні пропозиції від бізнесу. Ми готові до діалогу і до компромісних спільних рішень», – прокоментував Міністр Ігор Петрашко.

Джерело: Прес-служба Міністерства економічного розвитку і торгівлі

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»