• Посилання скопійовано

Умови для резидентів Дія.City фіксуються на 15 років

Запуск проєкту Дія.City запланований до кінця 2021 року. Умови для резидентів Дія City будуть незмінними впродовж 15 років

Умови для резидентів Дія.City фіксуються на 15 років

Запуск проєкту Дія City запланований до кінця 2021 року. Завдяки його впровадженню  зросте заробітна плата в IT-секторі, податки стануть у 5 разів нижчими в порівнянні з загальною податковою системою, працівники отримають соціальні гарантії, а інвестори — захист на законодавчому рівні. Що важливо, умови для резидентів Дія City будуть незмінними впродовж 15 років.

Про це повідомив Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю Радіо НВ.

“У базовому законопроєкті ми прописали незмінність його положень на 15 років. Цього терміну достатньо для того, щоб ІТ-сектор суттєво виріс та зміцнів. А коли законопроєкти про Дія City будуть прийняті, потрібно на рівні Конституції бетонувати цю систему. Через рік після запуску ми побачимо, який плюс у ВПП принесе IT, які світові компанії з’являться в Україні, як збільшаться додаткові надходження і кількість робочих місць”, — зазначив очільник Мінцифри.

Дія City — абсолютно прозорий правовий режим. Це одна з найкращих податкових систем, які існують у світі. Дія City запроваджується, щоб українські компанії могли реалізувати себе в Україні, а іноземні — були зацікавлені працювати в українській юрисдикції.

Зараз ІТ-сектор органічно зростає на 20-30% щороку, однак при запровадженні додаткових стимулів ріст може становити 40-50% на рік. Завдяки Дія City доходи IT-галузі в Україні за кілька років можуть значно збільшитись: з $6 млрд до $16,5 млрд. А частка українського ІТ-сектору зросте до 10% ВВП (зараз, за різними підрахунками, вона  становить 3,7-4,2%).

“Якщо ми хочемо змінити країну на краще, маємо приймати рішення, які до цього не приймалися. Наприклад, в Дубаї є 20 спеціальних економічних режимів, у світі — 4 тисячі, в Україні — нуль. Ми дуже відстаємо. Дія City є додатковою можливістю до того, що сьогодні вже добре працює. Спецрежим буде працювати паралельно з поточними умовами, вступ — добровільний”, — розповів Михайло Федоров.

ІТ-галузь та бізнес-асоціації мали численні зустрічі з керівництвом Мінцифри та авторами законопроєкту. Бізнес читав норми законопроєкту з позиції кінцевого споживача і пропонував свої зауваження. Переважну більшість із них врахували — 70% правок внесено.

Текст доопрацьованого законопроєкту №4303 вже зареєстрованний у Верховній Раді. Це компромісний документ, що враховує більшість побажаннь ІТ-спільноти та кращі положення альтернативних законопроєктів. Проєкт Дія City — це можливість отримувати гідну оплату за свої послуги, реалізовувати свої ідеї та створювати стартапи, а також працювати за гнучкими умовами, що поєднуються із соціальними гарантіями. Завдяки цьому та іншим проєктам Мінцифри Україна може увійти в ТОП-10 цифрових держав до 2023 року.

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Міністерство та Комітет цифрової трансформації України

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»