• Посилання скопійовано

Фінпідтримку бізнесу «червоної зони» можуть відновити

Обсяги карантинної допомоги будуть меншими, оскільки бізнес зможе частково працювати, обслуговуючи вакцинованих громадян

Фінпідтримку бізнесу «червоної зони» можуть відновити

В Офісі президента розглядають можливість відновити фінансову підтримку бізнесу під час жорсткого локдауну, проте сума може бути нижчою за 8 тис грн, які виплачувались минулої весни.

Про це у коментарі «Інтерфакс-Україна» сказав радник президента Олег Устенко.

«Доходи держбюджету внаслідок локдауну можуть виявитися нижчими за очікувані», – заявив Устенко.

«Постраждає не лише дохідна частина, а й видаткова: доведеться витрачати додаткові кошти на підтримку бізнесу за аналогією до колишньої президентської ініціативи, згідно з якою підприємці в "червоних" зонах могли отримати по 8 тис грн», – додав він.

При цьому обсяги такої допомоги цього разу будуть меншими, оскільки бізнес зможе частково працювати, обслуговуючи вакцинованих громадян, підкреслив радник Зеленського.

Устенко вважає, що бізнес адаптувався до нових умов роботи, до того ж, навіть у «червоних» зонах він не буде повністю закритий.

«Водночас локдаун стимулюватиме українців вакцинуватися, і ми бачимо, що це вже відбувається», – додав радник президента.

«Локдаун не пройде безслідно, але поточна ситуація відрізняється від попередніх локдаунів. 

По-перше, економіка вже адаптована до таких ситуацій, є досвід та розуміння, як треба рухатися в період жорстких обмежень. По-друге, сам бізнес зможе відносно нормально функціонувати - є деяка кілька вакцинованих, є той самий досвід», – резюмував Устенко.

***

Читайте також: Увага! В Україні значно розширили «червону» зону карантину (оновлено)

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»