• Посилання скопійовано

В Україні очікується скорочення виробництва агропродукції на 40-70%, – Мінагрополітики

Міністр агрополітики наголосив, що посів зменшиться на 20-30%. Відповідно це призведе до нижчої якості посіву, а відповідно і врожайності. За попередніми підрахунками, 20-30% посівних площ залишаться незасіяними

В Україні очікується скорочення виробництва агропродукції на 40-70%, – Мінагрополітики

Finance.ua зазначає, що через війну в Україні, яку розв’язала російська федерація, сільське господарство зазнає збитків щодня. При цьому зараз складно порахувати конкретну цифру втрат.

Про це в інтерв’ю виданню Adnkronos заявив міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський.

«Ми вже розуміємо, що посів зменшиться на 20-30%. Відповідно це призведе до нижчої якості посіву, а значить, і врожайності. За попередніми підрахунками, 20-30% посівних площ залишаться незасіяними. Точну цифру можна буде назвати наприкінці травня, коли закінчиться посівна», — говорить він.

Сольський додав, що наразі складно назвати кількість урожаю, яку отримає Україна.

«Конкретні цифри назвати складно. Очікуємо на суттєві показники щодо овочевих культур. Багато аграрії міняють культуру. Наприклад, сіячі кукурудзи цього року переходять на соняшник. Відповідно, урожай кукурудзи знизиться. Натомість виросли посіви сої, ріпаку, ярого ячменю. За попередніми оцінками, загальний спад виробництва становить від 40 до 70% залежно від продукту та ситуації в окремому регіоні», — уточнив він.

***

УВАГА!

Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

А найбільша спільнота бухгалтерів в Україні – у нашій групі на Facebook

Джерело: FINANCE.UA

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»