• Посилання скопійовано

Уряд погодив проєкт закону щодо питань добровільного використання печатки

Наразі існує низка законів, в яких використання цього реквізиту в документах обов’язкове. Повне скасування обов’язку ставити печатки дозволить спростити ведення бізнесу, усунувши зайві бюрократичні процедури

Уряд погодив проєкт закону щодо питань добровільного використання печатки

На засіданні Кабінету Міністрів України було погоджено проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо використання печаток юридичними особами та фізичними особами–підприємцями». Документ врегульовує питання добровільного застосування печатки і приводить у відповідність дію інших нормативно-правових актів, в яких все ще значиться, що печатка обов’язкова. 

Так, проектом закону пропонується виключити вимогу про необхідність цього реквізиту:

  • у копіях рішень виборних органів організацій роботодавців щодо створення відповідних об’єднань;
  • в ощадних сертифікатах банків.

Нагадаємо, на сьогоднішній день діє норма, за якою суб’єкти господарювання самостійно визначаються, чи потрібні їм печатки. Водночас, існує низка законів, в яких використання цього реквізиту в документах обов’язкове.

Повне скасування обов’язку ставити печатки дозволить спростити ведення бізнесу, усунувши зайві бюрократичні процедури.

***

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»