• Посилання скопійовано

Уряд затвердив Методику розрахунку плати за видачу ветдокументів

Затверджена Методика визначає механізм розрахунку плати за видачу ветеринарних документів: міжнародних ветеринарних сертифікатів, ветеринарних свідоцтв, ветеринарних паспортів на тварин

Уряд затвердив Методику розрахунку плати за видачу ветдокументів

Міністерство аграрної політики та продовольства України розповідає, що відповідно до ч. 6 ст. 49 Закону України «Про ветеринарну медицину» Кабінет Міністрів України прийняв постанову від 18.11.2022 р. №1295 «Про затвердження Методики розрахунку плати за видачу ветеринарних документів».

Затверджена Методика визначає механізм розрахунку плати за видачу ветеринарних документів: міжнародних ветеринарних сертифікатів, ветеринарних свідоцтв, ветеринарних паспортів на тварин.

Крім цього, вказаною постановою внесено зміни до додатків 1 та 2 до постанови КМУ від 09.06.2011 р. №641 «Про затвердження переліку платних адміністративних послуг, які надаються Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, органами та установами, що належать до сфери її управління, і розміру плати за їх надання», а саме ветеринарні документи виключено з переліку адміністративних послуг. Відповідно, з набуттям чинності постановою буде припинено практику видачі ветеринарних документів виключно спеціалістами державних установ, що входять до системи Держпродспоживслужби. Право видачі зазначених документів буде поширено, у тому числі, на ліцензованих ветеринарних лікарів.

Постанова набирає чинності через один рік з дня припинення або скасування воєнного стану.

Джерело: Прес-служба Міністерства аграрної політики та продовольства

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»