• Посилання скопійовано

Ощадбанк надаватиме бізнесу грантові кошти від Уряду Німеччини

Ощадбанк буде надавати підприємцям банківські кредити у поєднанні з грантовими коштами від Уряду Німеччини, які становитимуть до 30% суми проєкту

Ощадбанк надаватиме бізнесу грантові кошти від Уряду Німеччини

Ощадбанк розповідає, що 15 грудня 2022 року, у Львові було підписано Меморандум про співпрацю у фінансуванні підприємств мікро-, малого та середнього бізнесу в межах програми міжнародної технічної допомоги «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі».

Унікальність грантової програми в тому, що вона дасть підприємцям – клієнтам Ощадбанку можливість отримувати гранти від уряду Німеччини. Головною метою програми є підтримка українського бізнесу, особливо тих підприємств, які зазнали збитків внаслідок російської агресії та були релоковані в безпечні регіони України. 

Реалізацію ініціативи здійснюватиме німецька урядова компанія Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у партнерстві з German SparkassenstiftungФондом розвитку підприємництва та Ощадбанком. Загальний бюджет ініціативи становитиме 2,4 мільйона євро, включаючи 1,3 мільйона євро як початкову суму доступну для грантів.

Підприємцям будуть надаватись банківські кредити в поєднанні з грантовими коштами, які складатимуть до 30% суми проєкту. Програма має також навчальну складову: консультанти German Sparkassenstiftung проводитимуть тренінги з розвитку підприємницьких та управлінських навичок клієнтів Ощаду. 

Ощадбанк єдиний серед системно важливих банків України бере участь у цій програмі. Його було обрано завдяки якісній експертизі кредитних проєктів, побудованій спільно з Європейським банком реконструкції та розвитку. Підтвердженням якості цієї експертизи є висока якість кредитного портфеля Ощаду. Він обслуговує понад 10% бізнес-клієнтів по всій країні, і ця база постійно зростає навіть в умовах війни.

«Український малий і середній бізнес є одними зі стовпів, на яких тримається економіка України, особливо в ці надскрутні часи. Не встиг бізнес повністю оговтатись від пандемії коронавірусу, як руйнівна військова агресія росії проти України змусила українських  підприємців шукати нові шляхи стійкості й незламності в такі стислі терміни, яких ще не бачив світ. Наразі важливо підтримати підприємців, щоб вони змогли принаймні забезпечити себе, створити робочі місця та знайти нові ланцюжки доданої вартості. Завдяки фінансовій підтримці уряду Німеччини зробити це стане легше», – прокоментував Армін Хоманн, директор програми «Застосування та імплементація Угоди про асоціацію між ЄС та Україною у сфері торгівлі», GIZ.

«Ця програма є ще одним інструментом підтримки підприємців – клієнтів Ощадбанку під час повномасштабної війни. Застосування грантового компонента робить кредити нашого банку для бізнесу більш доступними, що дуже важливо в нинішні непрості часи. Дякуємо нашим німецьким партнерам за допомогу і запевняємо, що ми відкриті до співпраці з будь-якими донорськими організаціями, що мають на меті підтримку української економіки під час війни», – прокоментував підписання Сергій Наумов, голова правління Ощадбанку.

Крім цієї програми Ощадбанк пропонує клієнтам ряд пропозицій, орієнтованих на кредитування бізнесу. Йдеться про державні програми єРобота та «Доступні кредити 5-7-9%», програми допомоги в релокації підприємств, програми закупівлі обладнання для енергонезалежності, партнерські програми тощо. Більш детальна інформація – в контакт-центрі та відділеннях Ощадбанку.

Джерело: Ощадбанк

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»