• Посилання скопійовано

З 1 січня 2023 року вартість електроенергії для непобутових споживачів зросте

З 1 січня 2023 року вартість електроенергії для непобутових споживачів зросте в середньому на 15 коп. за 1 кВт-год

З 1 січня 2023 року вартість електроенергії для непобутових споживачів зросте

21 грудня 2022 року НКРЕКП прийняла рішення про коригування тарифів на послуги з передачі електричної енергії, на послуги з диспетчерського (оперативно-технологічного) управління НЕК «УКРЕНЕРГО», а також на послуги з розподілу електричної енергії та на послуги постачальників універсальних послуг на 2023 рік.

Коригування тарифів, що будуть діяти з 1 січня 2023 року, відбулось на мінімальному рівні з урахуванням необхідності забезпечення збалансованої роботи системного оператора, операторів систем розподілу, постачальників універсальних послуг та підтримання достатнього рівня стійкості енергетичної системи України.

Незважаючи на ситуацію в енергетиці, що в значній мірі постраждала від руйнувань внаслідок ворожої агресії, а також беручи до уваги актуальний соціально-економічний стан в країні, Комісія обмежила зростання вказаних тарифів. Їх вдалось утримати на збалансованому рівні, що відповідає інтересам всіх учасників ринку електричної енергії, включаючи виробників та споживачів.

В результаті коригування цих тарифів середнє зростання ціни електроенергії для кінцевих непобутових споживачів становитиме близько 15 коп. за кВт*год. При цьому середнє зростання ціни електроенергії для промислових енергоємних споживачів складе близько 4 коп. за кВт*год.

Коригування тарифів відбулось передусім за рахунок передбачення коштів для операторів електричних мереж на:

  • аварійне відновлення пошкоджених об’єктів електроенергетики;
  • створення аварійного запасу обладнання, закупівлю необхідних для цього товарів та послуг.

Разом з цим, ціна електроенергії для побутових споживачів залишається на діючому рівні відповідно до Постанови КМУ від 05.06.2019 р. №483.

Джерело: Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП)

Рубрика: Суспільство і життя/Економіка

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Економіка»