• Посилання скопійовано

Вдалося майже вдвічі скоротити перелік товарів, для реалізації яких потрібен РРО

Держрегуляторна служба отримала на погодження скорочений перелік товарів, для яких буде потрібен РРО

Вдалося майже вдвічі скоротити перелік товарів, для реалізації яких потрібен РРО

Держрегуляторна служба повідомляє, що Мінекономрозвитку врахувало зауваження ДРСУ та пропозиції бізнес-асоціацій, об’єднань підприємців та направило на погодження скорочений перелік товарів, для яких буде потрібен РРО (завантажити перелік).

ДРС залишається вірною позиції, що додаткові фіскальні прилади, такі як реєстратори розрахункових операцій, не є панацеєю у боротьбі з тіньовою економікою і не дадуть очікуваного ефекту зменшення обігу тіньових коштів. Як приклад, можна навести ситуацію на ринку реалізації алкогольної продукції, де давно запроваджено використання РРО, однак кількість контрафактного товару на ньому не скорочується.

Згадана постанова КМУ розроблена та мала бути затвердженою на вимогу Закону №1791-ІІІ. Але ДРС та об’єднанням підприємців, завдяки активній спільній роботі, вдалося майже вдвічі скоротити перелік груп товарів, щодо яких вимагатиметься застосування РРО.

Крім того, за оцінками бізнес-асоціацій та об’єднань підприємців кількість суб’єктів господарювання, що підпадають під дію регулювання, зменшилась із 300 до 50 тисяч.

Джерело: Державна регуляторна служба України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»