• Посилання скопійовано

Як зареєструвати РРО: нагадування від ДПС

Під час реєстрації (перереєстрації/скасування реєстрації) РРО здійснюється звірка з даними про об’єкти оподаткування Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб

 Як зареєструвати РРО: нагадування від ДПС

ДПС у Луганській області зазначає, що Під час реєстрації (перереєстрації/скасування реєстрації) РРО та/або КОРО здійснюється звірка з даними про об’єкти оподаткування Єдиного банку даних юридичних осіб або Реєстру самозайнятих осіб.

Звертаємо увагу, відсутність об’єкту оподаткування або наявність в ньому неповної або помилкової інформації перешкоджає процедурі реєстрації РРО.

Суб’єкт господарювання – власник РРО до початку реєстрації РРО має надіслати (подати) до контролюючого органу повідомлення про об’єкти оподаткування, об’єкти, пов’язані з оподаткуванням або через які провадиться діяльність, за формою № 20-ОПП, у якому надати інформацію про господарську одиницю, де буде застосовуватись РРО.

Таке повідомлення подається протягом 10 робочих днів після їх реєстрації, створення чи відкриття до контролюючого органу за основним місцем обліку платника податків (п. 8.4 розділу VIII Порядку №1588).

Одночасно нагадуємо, платники податків, які уклали з відповідним контролюючим органом договір про визнання електронних документів, можуть подати повідомлення за формою № 20-ОПП засобами електронного зв'язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством.

ДПС у Луганській області звертає увагу, що з метою уникнення відмов при реєстрації РРО, пропонуємо своєчасно повідомляти контролюючі органи про об’єкти, де використовуватимуться РРО.

***

Читайте також:

Джерело: ДПС у Луганській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»