• Посилання скопійовано

З 1 серпня 2020 року у фіскальному чеку на продаж підакцизної продукції необхідно зазначати код УКТ ЗЕД

Податківці нагадують, що зміни у застосуванні РРО (зокрема, запровадження програмних РРО) перенесено на 1 серпня 2020 р. З цієї ж дати у фіскальному чеку не тільки на продаж пального (як зараз), а й на продаж тютюнових виробів, алкогольних напоїв та інших підакцизних товарів має зазначатися код УКТ ЗЕД

З 1 серпня 2020 року у фіскальному чеку на продаж підакцизної продукції необхідно зазначати код УКТ ЗЕД

ДПС в Івано-Франківській області повідомляє, що на сьогодні у фіскальному чеку, який видається покупцеві, передбачено зазначення коду товарної підкатегорії згідно з Українським класифікатором товарів зовнішньоекономічної діяльності (УКТ ЗЕД) лише щодо пального. Це передбачено у п. 11 ст. 3 Закону від 06.07.1995 р. №265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».

Водночас, Законом України від 17.03.2020 р. №533-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо підтримки платників податків на період здійснення заходів, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» внесено зміни до Закону України від 20.09.2019 р. №128-IX та до п. 11 ст. 3 Закону №265, яким передбачено, що з  1 серпня 2020 року суб’єкти господарювання зобов’язані проводити розрахункові операції через РРО та/або через програмні РРО з використанням режиму попереднього програмування найменування товарів (послуг), із зазначенням коду товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД для підакцизних товарів, а також цін товарів (послуг) та обліку їх кількості.

Нагадаємо, що відповідно до ст. 215 Податкового кодексу України до підакцизних товарів належать:

  • спирт етиловий та інші спиртові дистиляти, алкогольні напої, пиво;
  • тютюнові вироби, тютюн та промислові замінники тютюну;
  • пальне;
  • автомобілі легкові, кузови до них, причепи та напівпричепи, мотоцикли, транспортні засоби, призначені для перевезення 10 осіб і більше, транспортні засоби для перевезення вантажів;
  • електрична енергія.

Отже, з 1 серпня п.р. всі суб’єкти господарювання, які торгують, підакцизними товарами у кожному чеку РРО чи програмного РРО перед назвою товару зобов'язані зазначати відповідний код товарної підкатегорії згідно з УКТ ЗЕД.

***

Читайте також: Нові правила роботи з РРО перенесено через карантин!

Джерело: ДПС у Івано-Франківській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»