• Посилання скопійовано

Відтермінування РРО для фізосіб-«єдинників»: Президент вніс у ВРУ свій проєкт

27 листопада на сайті ВРУ було зареєстровано президентський законопроєкт №4439 щодо лібералізації застосування РРО «єдинниками» та скасування кешбеку. Щоправда, тексту документу наразі немає, а у планах Ради на найближчий тиждень його розгляд не передбачений

Відтермінування РРО для фізосіб-«єдинників»: Президент вніс у ВРУ свій проєкт

Нагадаємо, що 17 листопада, ВРУ на черговому засіданні не підтримала законопроєкт Д. Гетманцева №4313-д. На цьому ж засіданні було заплановано створити робочу групу для розробки компромісного варіанту.

А вже 18 листопада Президент провів нараду через протести ФОП щодо РРО. На ній було вирішено, що Урядом має бути розроблено законопроєкт про зменшення штрафів щодо РРО та збільшення ліміту доходу для їх обов'язкового застосування.

На цій нараді Шмигаль наголошував на такому: «Уся готівка, весь кеш, крім платників податків першої групи, має дефіскалізуватися. Тобто це така комплексна позиція. Більшість бізнесу з цим погоджується. Бізнес це сприймає. Тому що якщо йде розрахунок готівковими коштами, має бути відповідний фіскальний чек. Всі інші моменти, які могли б використовуватися, ми опрацювали. Зокрема, в інтернет-торгівлі – фіскалізація лише за готівку. Всі електронні РРО сьогодні доступні».  Але про відтермінування в прямій мові Шмигаля не йшлося.

І ось 27 листопада Президент вніс у ВРУ законопроект №4439 "Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування РРО платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій". Поки тексту законопроекту не розміщено на сайті ВРУ.

Як тільки він з'явиться, ми обов'язково про це повідомимо та проаналізуємо його норми.

І ще. Вже з'явився проект розкладу засідань ВРУ на 1 - 4 грудня.  В ньому поки відсутній вищезгаданий законопроект. Чекаємо далі.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»