• Посилання скопійовано

НБУ хоче оновити Положення про касові операції

Національний банк планує внести низку змін до порядку ведення касових операцій у національній валюті в Україні. Зокрема, деталізувати вимогу щодо забезпечення СГ наявності у касі достатньої кількості банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі

НБУ хоче оновити Положення про касові операції

Національний банк планує внести низку змін до порядку ведення касових операцій у національній валюті в Україні (далі – Проєкт).

Зокрема, у межах громадського обговорення Національний банк пропонує:

  • не поширювати обмеження на готівкові розрахунки (у розмірі 50 тис. грн) на використання готівкових коштів фонду оперативно-розшукових (негласних слідчих) дій, створеного на виконання Закону України «Про Державне бюро розслідувань». Така пропозиція надійшла від Державного бюро розслідувань;
  • уточнити, що можливість укладати угоди на надання послуги з надання персоналу (аутстафінг) для виконання функцій касира поширюється також і на небанківські фінансові установи;
  • деталізувати вимогу щодо необхідності забезпечення суб’єктами господарювання наявності у касі достатньої кількості банкнот, обігової та/або розмінної монети для видачі здачі, виходячи з середньоденного обсягу готівкової виручки, з урахуванням бонусних програм лояльності та наявності пристроїв для приймання монет.

Громадське обговорення Проєкту триватиме упродовж одного місяця.

Ознайомитися з матеріалами до обговорення можна за посиланнями:

Національний банк приймає зауваження та пропозиції до Проєкту до 19 липня 2021 року на поштову або електронну адресу Національного банку України.

Поштова адреса: 01601, м. Київ, вул. Інститутська, 9, Національний банк України, Департамент грошового обігу.

Електронна адреса: nbu@bank.gov.ua

Джерело: Нацiональний банк України

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»