• Посилання скопійовано

З 1 липня зміниться Положення про форму і зміст розрахункових документів

У новій редакції викладено розділи 2 «Фіскальний касовий чек на товари (послуги)» та 3 «Фіскальний касовий чек видачі коштів». А також з'явився новий розділ 8 «Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі». Оновлено також відповідні форми фіскальних чеків

З 1 липня зміниться Положення про форму і зміст розрахункових документів

Мінфін наказом від 08.06.2021 р. №329 (зареєстрований в Міністерстві юстиції 24.06.2021 р. за №832/36454) затвердив зміни до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів.

Таким чином його приводять у відповідність до вимог Закону №1017 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій платниками єдиного податку та скасування механізму компенсації покупцям (споживачам) за скаргами щодо порушення встановленого порядку проведення розрахункових операцій частини суми застосованих штрафних санкцій».

Цей наказ набере чинності з 1 липня 2021 року, але не раніше дня його офіційного опублікування. Опублікований він 25 червня 2021 року в "Офіційному віснику України" №48/2021.

При цьому, як встановлено наказом:

  • до 1 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру РРО до дня набрання чинності цим наказом;
  • до 1 жовтня 2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру РРО, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) відповідно до ст. 12 Закону про РРО з метою забезпечення можливості виконання всіх вимог до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до цього наказу.

 

Що змінилося у Положенні?

По-перше, у новій редакції викладено розділ 2 Положення "Фіскальний касовий чек на товари (послуги)" та розділ 3 "Фіскальний касовий чек видачі коштів".

По-друге, Положення доповнено новим розділом 8 "Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі".

Переглянути їх можна тут>>

 

Зміни у формах фіскальних чеків

У додатках до Положення:

  • викладено у новій редакції додаток 1 "Фіскальний касовий чек на товари (послуги)" (форма №ФКЧ-1) та додаток 2 "Фіскальний касовий чек видачі коштів" (форма №ФКЧ-2);
  • у додатках 3-6 у відмітках після слів «розрахункових документів» доповнено словами «/електронних розрахункових документів»;
  • додано новий додаток 7 "Фіскальний касовий чек за операцією з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі" (форма №ФКЧ-5).

Завантажити ці форми можна тут>>

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»