• Посилання скопійовано

З 1 жовтня штриховий код акцизної марки стане обов'язковим для всіх РРО

З 1 жовтня у фіскальних касових чеках, які формуються всіма без винятку РРО/ПРРО, зазначається цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої

З 1 жовтня штриховий код акцизної марки стане обов'язковим для всіх РРО

ДПС у Запорізькій області розповідає, що наказом Мінфіну від 08.06.2021 р. №329 «Про затвердження Змін до Положення про форму та зміст розрахункових документів / електронних документів» внесено зміни до форми та змісту розрахункових документів, зокрема:

  • до 01 жовтня 2021 року вимоги до форми і змісту розрахункових документів в частині цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої не поширюються на розрахункові документи, що створюються РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій до дня набрання чинності цим наказом;
  • до 01 жовтня 2021 року РРО, версії внутрішнього програмного забезпечення яких включені до Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, за наявності технічних можливостей мають бути доопрацьовані їх виробниками (постачальниками) відповідно до ст. 12 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» з метою забезпечення можливості виконання всіх вимог до форми і змісту розрахункових документів, відповідно до цього наказу.

До 01.10.2021 року виробники (постачальники) повинні доопрацювати РРО для можливості відображення у фіскальному чеку цифрового значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

Отже, з 01.10.2021 року у фіскальному касовому чеку, які формуються всіма без виключення РРО/програмними РРО, зазначається цифрове значення штрихового коду марки акцизного податку на алкогольні напої.

***

Читайте також: Нові вимоги до реквізитів у фіскальному чеку РРО: що зміниться з 1 жовтня?

***

УВАГА!
Тепер ви можете читати бухгалтерські новини від «Дебету-Кредиту» у Telegram та VIBER. Приєднуйтесь і дізнавайтесь найважливіші новини першими!

Джерело: ДПС у Запорізькій області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»