• Посилання скопійовано

Як формувати фіскальні чеки на продаж тютюну, придбаного після 1 квітня?

СГ при роздрібній торгівлі тютюном, виробленими після 01 квітня 2022 року, а також рідинами, що використовуються в е-сигаретах з 01 травня 2022 року у розрахунковому документі (рядок 22) не відображає такий реквізит як «Акцизний податок»

Як формувати фіскальні чеки на продаж тютюну, придбаного після 1 квітня?

ДПС у Полтавській області зазначає, що у зв’язку  із  змінами в оподаткуванні акцизним податком роздрібної торгівлі тютюновими виробами суб’єкти  господарювання, що здійснюють роздрібну торгівлю, повинні забезпечити:

  • окреме відображення в бухгалтерському обліку та обліку у місці  торгівлі тютюнових виробів, тютюну та промислових замінників тютюну, вироблених до та після 01 квітня 2022 року;
  • відображення в розрахункових документах (чеках РРО/програмних РРО) обов’язкових реквізитів відповідно до Положення про форму та зміст розрахункових документів/електронних розрахункових документів, затвердженого наказом Міністерства фінансів України від 21.01.2016 №13, зокрема:
  • для СГ роздрібної торгівлі, що здійснюють реалізацію підакцизних товарів та зареєстровані платниками акцизного податку -  окремим  рядком літерне позначення, розмір ставки такого податку, загальна сума такого податку                   за всіма зазначеними в чеку товарами (послугами), на початку рядка друкується назва такого податку (рядок 22). У реквізиті “Акцизний податок” його назва зазначається згідно з Податковим кодексом України. За потреби дозволяється використовувати скорочення.

При цьому при здійсненні роздрібної торгівлі тютюновими виробами, тютюном та промисловими замінниками тютюну, виробленими до 01 квітня 2022 року, з 01 травня 2022 року СГ повинні надалі забезпечувати відображення в розрахунковому документі такого обов’язкового реквізиту як “Акцизний податок” (окремим рядком літерне позначення, розмір ставки акцизного податку, загальна сума такого податку за всіма зазначеними в чеку товарами).

Водночас СГ, що здійснює роздрібну торгівлю тютюновими виробами, тютюном та промисловими замінниками тютюну, виробленими після 01 квітня 2022 року, а також рідинами, що використовуються в електронних сигаретах з 01 травня 2022 року у розрахунковому документі (рядок 22) не відображає такий реквізит як “Акцизний податок” по таких товарах.

***

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»