• Посилання скопійовано

Коли інтернет-магазин може обійтись без РРО: нове розʼяснення від ДПС

Інтернет-магазин не зобов'язаний використовувати РРО, якщо грошові операції проводять лише у безготівковій формі. Про це далі

Коли інтернет-магазин може обійтись без РРО: нове розʼяснення від ДПС

Кременчуцька ДПІ ГУ ДПС у Полтавській області роз’яснює, що використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних РРО в Інтернет-магазинах залежить від того, у якій формі проводяться грошові операції: безготівковій чи готівковій.

Може скластися хибне враження, що це питання для Інтернет-магазинів не актуальне, адже зазвичай оплата проходить без передачі готівки з рук у руки, але це не так.

Коли покупці розраховуються за товар з використанням LiqPay, Portmone, WayForPay або будь-якого іншого сервісу онлайн-оплати – цей розрахунок не вважається безготівковим, а значить застосування РРО є обов’язковим.

Також це стосується і звичайних переводів на номер платіжної картки з іншої картки. Окрім того, без РРО не обійтись, якщо у вашого Інтернет-магазину є кур’єрська служба, яка передає товар та приймає оплату.

Інтернет-магазин не зобов’язаний використовувати РРО, коли грошові операції проводяться лише у безготівковій формі:

  1. Товар оплачується переводом з розрахункового рахунку покупця на розрахунковий рахунок Інтернет-магазину. Наприклад, оплата через номер IBAN.
  2. Товар оплачується через касу банку, переводом на розрахунковий рахунок магазину. Незважаючи на використання готівки, така операція вважається безготівковою.
  3. Товар оплачується через банківський термінал самообслуговування. Такі термінали можна часто зустріти у відділеннях банку та за їх межами. Не варто плутати з POS-терміналами, які обслуговуються касирами.
  4. Якщо товар передає кур’єр поштової служби й сам приймає оплату, фіскальний чек видає він.
  5. Відсутнє місце здійснення розрахунку. Якщо Інтернет-магазин займається продажем товарів або послуг, які передаються покупцю через Інтернет, РРО не застосовується. Це можуть бути послуги зі створення дизайну, продаж програм або додатків тощо.

Але, якщо ви створите, наприклад, макет банеру а потім роздрукуєте його та передасте покупцю – застосування РРО є обов’язковим.

В усіх інших випадках, коли розрахункові операції не вважаються безготівковими, РРО обов’язкове.

Джерело: ДПС у Полтавській області

Рубрика: Держрегулювання/Готівковий обіг та каса

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Готівковий обіг та каса»