• Посилання скопійовано

Завершено роботу над законопроектом «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»

Розгляд народними депутатами законопроекту №6016 у Комітеті ВР з питань податкової та митної політики заплановано на 24.05.2017 р., а у Верховній Раді у першому читанні - 25.05.2017 року

Завершено роботу над законопроектом «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність»

У п’ятницю, 19 травня 2017 р., під головуванням Голови Комітету Ніни Южаніної відбулася підсумкова нарада щодо законопроекту «Про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність» (законопроект №6016). Урядовим законопроектом передбачено принципово нову систему суспільного нагляду за аудиторською діяльністю, а також  гармонізацію норми українського законодавства про аудиторську діяльність із законодавством Європейського Союзу.

Серед питань, які потребують доопрацювання при розгляді законопроекту до другого читання:

1. Уточнення механізму фінансування органу суспільного нагляду, Аудиторської палати (перехід на змішану модель фінансування за рахунок фіксованого внеску та змінної складової).

2. Приведення у відповідність інших законів щодо визначення вимог до суб’єктів аудиторської діяльності, які мають право проводити обов’язковий аудит фінансової звітності, в тому числі обов’язковий аудит державних унітарних підприємств та господарських товариств, у статутному капіталі яких більше 50% акцій належать державі, політичних партій (застосування правил і положень, визначених виключно Законом про аудит фінансової звітності та аудиторську діяльність).

3. Відтермінування накладення стягнень та перегляд (зменшення) їхніх розмірів в частині відповідальності аудиторів.

4. Уточнення механізму страхування професійної відповідальності аудиторів (перехід від обов’язкового страхування до страхування цивільно-правової відповідальності).

5. Уточнення переліку неаудиторських послуг.

Розгляд законопроекту заплановано на засіданні Комітету в середу, 24 травня, із подальшим винесенням його до сесійної зали в першому читанні 25 травня 2017 р.

Крім того, Комітетом буде розглянуто проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (щодо удосконалення деяких положень) (реєстр. № 4646 від 11.05.2016 р., поданий Кабінетом Міністрів України) та проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні» (реєстр.№ 4646-1 від 19.05.2016 р., поданий народними депутатами України О. Продан та інш). Докладніше>>

Джерело: Комітет ВРУ з податкової та митної політики

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»