• Посилання скопійовано

Рада ухвалила закон про порядок встановлення лічильників споживачам природного газу

Прийнято Закон "Про внесення змін до Закону України "Про забезпечення комерційного обліку природного газу" щодо порядку встановлення лічильників споживачам природного газу"

Рада ухвалила закон про порядок встановлення лічильників споживачам природного газу

За відповідне рішення сьогодні, 21 грудня, на засіданні ВРУ проголосували 325 нардепів.

Законодавчим актом (законопроект №5722-д) встановлено, що загальнобудинковий лічильник газу може бути встановлений лише за згодою співвласників багатоквартирного будинку та передбачити, що встановлення індивідуальних лічильників природного газу може здійснюватися на умовах співфінансування побутових споживачів та суб'єктів господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території за рахунок тарифу на розподіл природного газу.

Законом встановлено заборону для Операторів ГРМ щодо припинення постачання газу у багатоквартирний будинок у разі ненадання співвласниками такого будинку згоди на встановлення загальнобудинкового лічильника газу.

Законом змінено термін встановлення індивідуальних лічильників газу з 01 січня 2018 року на  01 січня 2021 року.

Законом також встановлено, що суб’єкти господарювання, що здійснюють розподіл природного газу на відповідній території, зобов’язані забезпечити встановлення саме індивідуальних лічильників газу, а не загальнобудинкових.

Законом визначено механізм встановлення індивідуальних лічильників газу малозабезпеченим категоріям громадян (отримувачам субсидій та інших соціальних виплат) незалежно від наявності загальнобудинкового лічильника.

Закон прийнято з урахуванням пропозицій профільного комітету та техніко-юридичними правками.  

Джерело: Верховна Рада України

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»