• Посилання скопійовано

Нардепи підтримали запровадження «будівельної амністії»

Сьогодні, 22 березня, Верховна Рада ухвалила законопроект, що встановлює новий термін «будівельної амністії» в Україні

Нардепи підтримали запровадження «будівельної амністії»

За проект закону №3696 «Про внесення зміни до пункту 9 розділу V «Прикінцеві положення» Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» щодо продовження терміну прийняття в експлуатацію об’єктів будівництва, збудованих без дозволу на виконання будівельних робіт» проголосувало 276 депутатів.

«Будівельна амністія» розповсюджується на об'єкти незначного класу наслідків. Зокрема, на індивідуальні житлові, садові та дачні будинки, господарські будівлі й споруди площею до 300 м², які були збудовані з 5 серпня 1992 року до 9 квітня 2015 року без відповідних документів дозвільного характеру.

Крім того, узаконити можна будівлі та споруди сільськогосподарського призначення, які зведені до 12 березня 2011 року та належать до незначного класу наслідків – СС1.

Легалізувати такі об’єкти можливо за умови, що вони відповідають будівельним нормам та цільовому призначенню земельних ділянок, на яких розташовані.

 Щоб оформити документи, необхідно звернутися до органів державного архітектурно-будівельного контролю. Зокрема, до Державної архітектурно-будівельної інспекції України та її територіальних органів або до новоутворених органів архбудконтролю на місцях. Заяву буде розглянуто безоплатно протягом 10 робочих днів, і за результатами технічного обстеження прийнято рішення щодо введення об’єкта в експлуатацію.

Джерело: Прес-служба Державної архітектурно-будівельної інспекції

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»