• Посилання скопійовано

Незабаром обробляти персональні дані будемо по-новому

Кабмін пропонує Раді змінити механізм обробки персональних даних

Незабаром обробляти персональні дані будемо по-новому

6 листопада Кабмін на своєму засіданні проголосував за законопроект щодо змін у механізмі обробки персональних даних українців. Про це повідомив сьогодні, 7 листопада, міністр КМУ Дмитро Дубілета на своїй сторінці у Facebook.

"Нещодавно я писав про всюдисущий документ "Згода на обробку персональних даних". У будь-яких держустановах, в школах, в лікарнях - скрізь вам підсовують цей листок і просять заповнити", - зазначив міністр.

У коментарях під постом українці написали ще купу прикладів, де він з'являється. До речі, часто цим грішить і бізнес.

Як пояснив урядовець, проблема в тому, що в законі не достатньо чітко описано механізм згоди на обробку даних. "Наш закон був "натхненний" законом європейських країн. Європейців важко запідозрити у неповажному ставленні до персональних даних, але такі папірці, ще й в такому обсязі, вони, звісно, не заповнюють. І ось, вчора ми подали в Раду акт, який повинен, з одного боку, краще захистити українців в тому, як організації поводяться з їхніми даними. З іншого боку, ми повинні позбутися цього папірця, який насправді нікого ні від чого не захищає.

Дмитро Дубілет зауважує, що просто прийняти закон буде недостатньо. "Після цього будемо бігати з вогнеметом по бюджетних організаціях і випалювати цей документ. Ну і заодно будемо навчати бізнес, щоб він, перестраховуючись, теж не плодив зайву бюрократію", - додав він.

Автор: Волос Наталія

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»