• Посилання скопійовано

Увага! Президент планує ветувати законопроект №1210

Президент Володимир Зеленський має намір накласти вето на законопроект №1210 зі своїми пропозиціями та зауваженнями. Про це повідомив уповноважений Президента з земельних питань Роман Лещенко

Увага! Президент планує ветувати законопроект №1210

Як повідомляє «Інтерфакс», Президент України Володимир Зеленський має намір накласти вето на ухвалений раніше Верховною Радою податковий закон №1210 зі своїми пропозиціями, повідомив уповноважений президента з земельних питань Роман Лещенко.

«На законопроект (№1210 – ІФ) буде накладено вето з пропозиціями та зауваженнями президента. Виходячи з цього "соєві правки" з точки зору реалізації за цим законопроектом - питання зняте», – сказав він під час онлайн-конференції в четвер.

За словами уповноваженого президента, сьогодні є розуміння і підтримка з питання скасування «соєвих правок» з боку аграрного комітету та уряду, і в планах піти шляхом прийняття депутатського законопроекту авторства депутата Олега Тарасова (фракції «Слуга народу»).

«Наприкінці травня Верховна Рада переходить у штатний режим роботи, ми проведемо додаткові консультації з депутатськими групами, думаю, в разі активної роботи протягом календарного місяця ми закриємо це питання, оскільки була публічна обіцянка президента щодо «соєвих правок», – зазначив Лещенко.

Крім того, Лещенко уточнив, що якщо законопроект буде ухвалений, то набуде чинності з моменту його оприлюднення.

Як повідомлялося, Верховна Рада 16 січня цього року ухвалила закон із поправками до Податкового кодексу, який передбачає, зокрема, скасування «соєвих правок», через які експортери сої та ріпаку втратили право на відшкодування податку на додану вартість (ПДВ).

Законопроект №1210 з техніко-юридичними правками підтримали 283 народні депутати.

У грудні 2019 року президент України Володимир Зеленський закликав уряд і парламент ухвалити закон про підтримку вітчизняного виробника сільськогосподарської продукції та скасування так званих соєвих правок.

У грудні 2017 року Верховна Рада затвердила «соєві правки», якими скасувала відшкодування ПДВ при експорті сої з 1 вересня 2018 року по 31 грудня 2021 року, ріпаку з 1 січня 2020 року по 31 грудня 2021 року.

***

Всі новини на тему податкової реформи та законопроекту №1210 дивиться за посиланням

Джерело: Інтерфакс-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»