• Посилання скопійовано

Законопроєкт «Про віртуальні активи» рекомендовано внести до порядку денного ВРУ

Комітет з питань цифрової трансформації рекомендував внести до порядку денного та прийняти за основу законопроєкт «Про віртуальні активи»

Законопроєкт «Про віртуальні активи» рекомендовано внести до порядку денного ВРУ

28 жовтня 2020 року на засіданні Комітету з питань цифрової трансформації було прийнято рішення рекомендувати внести до порядку денного та прийняти за основу законопроєкт “Про віртуальні активи”. Профільний законопроєкт, який легалізовуватиме віртуальні активи в Україні, розроблений Мінцифрою спільно з депутатським об'єднанням Blockchain4Ukraine, Комітетом цифрової трансформації та ключовими стейкхолдерами.

Профільний законопроєкт “Про віртуальні активи”:

  • формує правове поле ринку віртуальних активів: правовий статус, класифікація, права власності та інші ключові юридичні дефініції;
  • адаптує рекомендації FATF щодо фінансового моніторингу ринку віртуальних активів;
  • визначає перелік професійних постачальників послуг віртуальних активів та їх реєстрацію;
  • визначає регулятора ринку — Мінцифру (в окремих випадках НБУ та НКЦПФР).

“Легалізація ринку віртуальних активів дозволить українським компаніям офіційно працювати з банківською системою та вивести  свій бізнес у правовий простір. Профільний законопроєкт дозволить компаніям реєструвати бізнес в Україні, а блокчейн-спеціалістам — реалізовувати власні проєкти в українській юрисдикції. Крім того, Закон “Про віртуальні активи” сприятиме усуненню ризиків для роботи міжнародних блокчейн-компаній й залученню іноземних інвестицій,” — сказав Олександр Борняков, заступник Міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT.

Мінцифра працює над тим, щоб до кінця року законопроєкт був ухвалений загалом.

Джерело: Мінцифри

Рубрика: Держрегулювання/Закони та підзаконні акти

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Закони та підзаконні акти»