• Посилання скопійовано

МОЗ планує запровадити ліцензування лікарів

Під час прес-конференції Уляна Супрун заявила про плани міністерства запровадити ліцензування для лікарів

МОЗ планує запровадити ліцензування лікарів

Виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун заявила про плани міністерства запровадити ліцензування для лікарів. Про вона сказала у ході прес-конференції, повідомляє РБК-Україна.

За словами Супрун, ліцензування має забезпечити захист для лікарів.

«Стратегія уже є у Кабміні. Чекаємо лише на те, щоб Міністерство фінансів її підписало. Закон ми подаємо в наступний Кабмін, щоб закон про професійне ліцензування лікарів був. Цей закон має забезпечити для лікарів захист від головних лікарів, від того, що їх можна вигнати або не надавати роботу», – підкреслила в.о. глави МОЗ.

Вона поінформувала, що представники міністерства їздили по регіонах і спілкувалися з медиками, аби врахувати думку лікарів щодо запровадження ліцензування.

Урядовець підкреслила, що ліцензування покликане захистити і пацієнтів, які зможуть анонімно подавати скарги до ліцензійної ради.

«Пацієнти, коли є нарікання на лікарів, зможуть подавати скарги до ліцензійної ради. Вони будуть розглядатися анонімно, і тоді медика можуть або штрафувати, або вимагати додаткове навчання, або навіть відібрати ліцензію, і лікар не буде надалі займатися медициною», – пояснила Супрун.

Нагадаємо, раніше Кабінет міністрів України перерозподілив один мільярд гривень на оплату послуг в установах первинної медичної допомоги.

Як писалось раніше, Кабмін схвалив запуск з 1 вересня пілотного проекту щодо моніторингу обігу лікарських засобів.

Джерело: РБК-Україна

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»