• Посилання скопійовано

Штрафів за зберігання пального для генераторів без ліцензії не буде, – Гетманцев

За словами Гетманцева, жодного штрафу на суб’єктів господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде, перевірок також не буде. Але для цього ще потрібні зміни до Закону №481

Штрафів за зберігання пального для генераторів без ліцензії не буде, – Гетманцев

Нагадаємо, що Уряд звільнив від сплати ПДВ і ввізного мита товари для енергетики та забезпечення тепла.

А згодом прийняв ще одну важливу постанову. Нею передбачається не застосовувати до таких товарів вимоги про наявність декларації про відповідність та маркування знаком відповідності технічним регламентам.

Детально про податкові наслідки у разі купівлі генераторів ми розповідали тут.

Але для роботи генераторів потрібно пальне. А як відомо, для зберігання пального для власних потреб потрібна ліцензія. Звісно, що всі СГ цю процедуру не проходили. До цього моменту окремих розʼяснень від ДПС не було. Але СГ почали хвилюватися щодо цієї проблеми.

І ось 5 грудня Гетманцев вирішив висловитися. В його посту в Телеграм-каналі наголошено: "зради" із штрафами за зберігання пального без ліцензії не буде, що жодного штрафу на суб’єктів господарювання (крім, звичайно, АЗС, НПЗ та оптовиків) у період зими накладено не буде."

Але все це добре. Проте наразі немає норми Закону №481, яка б звільняла СГ від ліцензії у разі зберігання пального для генераторів.Так от, Гетманцев, зазначив, що відповідні зміни будуть внесені до законодавства незабаром. Чекаємо!

І ще, він наголосив, що перевірок не буде ані до, ані після змін.

***

Читайте також:

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»