• Посилання скопійовано

Зберігання пального до 2 т для генераторів без ліцензій: комітет ВРУ рекомендує прийняти закон

Комітет Гетманцева підтримав ідею зберігання пального без ліцензії, але до 2000 літрів, а все що більше - треба буде повідомити по декларативному принципу податкову. Законопроєкт №8196 рекомендовано прийняти у ІІ читанні

Зберігання пального до 2 т для генераторів без ліцензій: комітет ВРУ рекомендує прийняти закон
Ми вже писали про проблему зберігання пального для генераторів та необхідності придбання ліцензії через це. Окремо наводили позицію Гетманцева, в якій він наголошував на відсутності наслідків щодо такого зберігання. Проте ДПС вирішила йти за нормами Закону №481 щодо ліцензування, в ньому пільг для генераторів немає.
І ось 9 грудня робоча комісія при комітеті ВРУ розробила відповідні законодавчі зміни. за результатами засідання Робочої групи при Комітеті ВРУ  до законопроєктів №8196 та №8197 (до ІІ читання) додано:
  • ввезення генераторів, іншого обладнення , Starlink без мита та ПДВ погодили. У тому числі фізичними особами;
  • підтримали правку щодо розповсюдження такого звільнення і для поштових та експрес-відправлень;
  • підтримали надання можливості зберігати пальне без ліцензії. Правда, Уряд наполягає на зберіганні до 2000 літрів, а все що більше треба буде повідомити по декларативному принципу податкову. 
Про це ми писали тут
12 грудня ці правки були підтримані на засіданні комітету з податкової політики та рекомендовані ВРУ до прийняття. Про це повідомив Железняк у своєму телеграм-каналі. А Гетманцев ще наголосив про екоподаток. Так от передбачається, що для цілей оподаткування екологічним податком генератори не будуть джерелом забруднення.
Тож тепер доля правок залежить від народних депутатів у залі. Чекаємо далі. 

Автор: Русанова Ганна

Джерело: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Ліцензії і дозволи

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Ліцензії і дозволи»