• Посилання скопійовано

Уряд затвердив План пріоритетних дій на 2016 рік

Головне завдання, що стоїть перед Урядом у результаті реалізації Плану пріоритетних кроків, - забезпечити зростання національної економіки, а також рівня та якості життя людей, - В. Гройсман

Уряд затвердив План пріоритетних дій на 2016 рік

Про це заявив Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, відкриваючи позачергове засіданні Уряду у п'ятницю, 27 травня.

"Для нас дуже важливо, щоб ми забезпечили головне - зростання рівня і якості життя людей. Це можливо зробити тільки через економічне зростання. Економіка - є пріоритет, локомотив, який дозволить нам вирішити багато соціальних, інфраструктурних, інших проблем, зокрема і зміцнити нашу державність, - зауважив він.

Володимир Гройсман зазначив, що План пріоритетних кроків Уряду до кінця 2016 року передбачає низку необхідних дій щодо вирішення актуальних проблем країни. За його словами, План було сформовано у результаті обговорень на cтратегічних сесіях, спільно із Групою стратегічних радників з підтримки реформ в Україні під головуванням Лешека Бальцеровича та Івана Міклоша та багатьох зустрічей із представниками експертного середовища та різних сфер життя.

Зокрема, відбулися консультації з низкою громадських організацій, серед яких, за його словами: Всеукраїнська асоціація сільських та селищних рад, Європейська бізнес-асоціація, Американська торгова палата в Україні, Реанімаційний пакет реформ,  "Нова Україна", VoxUkraine, Спілка українських підприємців, Easy Business, Федерація профспілок України та інші. Багато з оголошених експертами пропозицій були включені до Плану дій, зазначив Володимир Гройсман.

"Можливо, вперше, і я хочу наголосити на цьому, Уряд створив документ, який є  результатом у тому числі громадського обговорення і консультацій з експертним середовищем", - підкреслив він перед затвердженням Плану.

Прем’єр-міністр подякував організаціям за участь в обговоренні, консультації та "громадський внесок у розбудову нашої держави", а також закликав їх до участі в реалізації завдань Плану.

"Ми не просто маємо написати план дій і його презентувати, а дуже важливо, щоб ми далі у процесі виконання мали діалог з експертним середовищем. І найголовніше, що ми маємо повністю бути готовими до втілення цього плану дій в життя", - зазначив він.

Також Уряд отримав більше сотні електронних листів з усієї країни із пропозиціями та коментарями для Плану після його презентації, повідомив Прем’єр-міністр. Крім того, відбулося обговорення Плану під час засідання Національної ради реформ у середу, 25  травня, нагадав він.

Прем’єр-міністр запевнив, що Уряд рішуче налаштований проти популізму та докладе усіх зусиль для виконання Плану, "щоби на дату реалізації 2016 року Україна отримала більше потенційних можливостей і стабільності. Ми з вами маємо закласти підвалини побудови України як держави з сильною економікою. Це один з наших пріоритетів. Все інше відбудеться".

Для забезпечення контролю Уряд створить систему моніторингу за виконанням Плану. З цією метою Прем’єр-міністр дав доручення Міністру Кабінету Міністрів розробити систему моніторингу і оцінки впровадження Плану.

"Можливо дуже багато говорити про контроль, про створення різних груп, які будуть контролювати виконання Плану або щось інше, але найголовніше не це, найголовніше - те, щоби люди відчули, що внаслідок реалізації плану життя змінюється, проблеми вирішуються з новою якістю", - підкреслив Володимир Гройсман та додав, що важливо створити систему, яка перешкодить виникненню проблем.

У липні Уряд зробить проміжний звіт щодо виконання Плану. Кожне Міністерство публічно представить звіт про стан виконання поставлених перед ними завдань, повідомив Прем’єр-міністр.

"Найголовніше, щоби усі розуміли: це не формальність - це план дій, який ми маємо з вами зреалізувати. У єдності ми можемо досягти успіху. І найбільш ключове завдання - повернути людям довіру до влади і дати людям можливість побачити своє і сьогодення з іншою якістю, і майбутнє. А майбутнє, переконаний, є успішним і позитивним", - підкреслив Володимир Гройсман.

Зауважимо, що поки що текст документу не оприлюднений. Про його появу повідомимо додатково.

Аналіз проекту Плану читайте в новині "ТОП-10 реформ Гройсмана: що пропонується в Плані пріоритетних кроків Кабміну"

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»