• Посилання скопійовано

Як та яку інформацію надаватимуть ДФС та ПФУ державній виконавчі службі та приватним виконавцям

Затверджено порядки надання інформації ДФС та Пенсійним фондом на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців

Як та яку інформацію надаватимуть ДФС та ПФУ державній виконавчі службі та приватним виконавцям

Надання інформації Пенсійним фондом

Порядок надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців затверджений наказом Мін'юсту від 07.12.2016 р. № 3596/5.

Відповідно до цього Порядку Пенсійний фонд надаватиме інформацію:

- про фізичних осіб-боржників, які отримують пенсії, розмір їх пенсій та найменування органу ПФУ, на обліку в якому перебуває боржник,

- інформацію про фізичних осіб-боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про їх останнє місце роботи.

Дані відправлятимуться та передаватимуться в електронній формі засобами телекомунікаційного зв’язку з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг»«Про електронний цифровий підпис», «Про захист інформації в інформаційно-телекомунікаційних системах».

Ведення журналів обліку запитів та відповідей на запити  буде здійснювати державне підприємство «Національні інформаційні системи».

Інформація, що передається, оброблятиметься з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та буде використовуватися органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями виключно з метою реалізації забезпечення належного виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) в порядку, встановленому Законом України «Про виконавче провадження», і не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

 

Надання інформації ДФСУ

Мін'юст та Мінфін наказом від 13.12.2016 р. №3639/5/1085 затвердили Порядок надання інформації Державною фіскальною службою України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців.

Цей Порядок визначає загальні правила подання органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями запитів та надання ДФСУ відповідей на такі запити з інформацією про:

- реєстраційні номери облікових карток платників податків - боржників - фізичних осіб або серію (за наявності) та номер паспорта боржників - фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган і мають відмітку у паспорті,

- наявні рахунки у боржників - юридичних осіб та/або фізичних осіб - підприємців, а також рахунки, відкриті боржником - юридичною особою через свої філії, представництва та інші відокремлені підрозділи,

яку отримує ДФСУ від банків та інших фінансових установ, та джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб.

Забезпечуватиме передачу до ДФСУ запитів, сформованих органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями, ДП "Національні інформаційні системи".

Запити повинні містити інформацію щодо органів державної виконавчої служби та приватних виконавців, а саме:

  • код за ЄДРПОУ органу державної виконавчої служби або номер посвідчення приватного виконавця;
  • найменування органу державної виконавчої служби або позначка "приватний виконавець";
  • прізвище, ім'я, по батькові (за наявності) виконавця.

Запити можуть подавати приватні виконавці, відомості про яких внесено до Єдиного реєстру приватних виконавців України та щодо яких на момент подання запиту, у вказаному реєстрі відсутня інформація про припинення або зупинення діяльності приватного виконавця.

ДФСУ забезпечуватиме передачу відповідей на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців також через державне підприємство "Національні інформаційні системи".

Інформація, що передається, оброблятиметься з урахуванням вимог законодавства про захист персональних даних та використовується органами державної виконавчої служби та приватними виконавцями виключно з метою примусового виконання судових рішень та рішень інших органів (посадових осіб) в порядку, встановленому Законом №1404-VIII "Про виконавче провадження". Така інформація не може бути передана третій стороні, якщо інше не передбачено законом.

 

Коли наберуть чинності ці Порядки?

Наказ № 3596/5 та Наказ №3639/5/1085  наберуть чинності одночасно з введенням в дію ст. 8 Закону України від 02.06.2016 р. №1404-VIII "Про виконавче провадження" (05.01.2017 р.), але не раніше дня його офіційного опублікування.

Автор: «Дебет-Кредит»

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»