• Посилання скопійовано

Міністр фінансів: повернення податкової міліції - неприпустиме

21 лютого відбулося експертне обговорення щодо створення Служби фінансових розслідувань. Його учасники, зокрема, обговорили питання неприпустимості повернення податковій міліції повноважень, що пропонується законопроектом № 0940 (розглядатиметься у ВРУ 23 лютого)

Міністр фінансів: повернення податкової міліції - неприпустиме

21 лютого Міністр фінансів Олександр Данилюк взяв участь участь в експертному обговоренні щодо створення Служби фінансових розслідувань. До дискусії також долучилися народні депутати Андрій Журжій та Оксана Продан, експерти Реанімаційного Пакету Реформ, представники Коаліції за детінізацію економіки, Американської торгівельної палати, Спілки Українських Підприємців, Громадської платформи "Податки для економічної свободи", Коаліції за ліберальну реформу, а також громадські активісти.

Головна мета – не допустити відновлення податкової міліції та створити нову Службу фінансових розслідувань. 

"Це має бути орган, який дійсно буде працювати на державу, розкривати економічні злочини, які завдають мільярдних збитків бюджету та загрожують національній безпеці. Тут має працювати несиловий підхід, а саме аналітичний. Кадровий підбір повинен відбутися чесно та прозоро. Саме від професіоналів, які там будуть, залежатиме успіх справи", - зазначив з цього приводу Міністр фінансів О. Данилюк.

Учасники зустрічі також обговорили питання неприпустимості повернення податковій міліції повноважень, що наразі пропонується законопроектом № 0940, який розглядатиметься у Верховній Раді в четвер, 23 лютого. 

Народний депутат Андрій Журжій з цього приводу зазначив: "Податкова міліція зараз знаходиться поза законом, а будь-які аргументи, що держава від цього страждає – не правда. Офіційні показники їх ефективності в десятки разів нижче, аніж декларується керівництвом ДФС, а тому економічно держава від їх ліквідації нічого не втратить. Натомість, будуть страждати підприємці та інвестиційний клімат країни". 

Водночас, Оксана Продан висловила свою думку: "Прийняття законів всупереч регламенту ВРУ є причиною того, що повноваження податкової міліції сьогодні під питанням. І це є приводом максимально докласти зараз всім нам - Уряду, депутатам та експертам - зусиль для прийняття закону з прозорими та однозначним повноваженнями органу, який здійснюватиме фінансові розслідування в Україні."

"Податкова міліція була одним із найбільш репресивних та корумпованих органів в державі, тому необхідність її ліквідації не викликає серед експертів жодних сумнівів. На зміну податковій міліції повинен прийти прозорий аналітичний орган, який підпорядковуватиметься Мінфіну і виконуватиме функції розслідування. Закликаємо парламент не голосувати за законопроект №0940, який реанімує репресивну податкову міліцію, а дочекатися внесення на її розгляд урядового законопроекту про Службу фінансових розслідувань та першочергово його розглянути", - зазначив експерт РПР В.Дубровський.

Презентацію завантажити тут>>

Джерело: Міністерство фінансів України

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»