• Посилання скопійовано

Уряд спростив оформлення українських віз іноземцям

Тепер консульський збір становитиме $65 замість нинішніх $85 за одноразову, $130 за дворазову і $180 за багаторазову візу

Уряд спростив оформлення українських віз іноземцям

У середу, 1 березня, Кабінет міністрів України затвердив новий порядок оформлення віз для в'їзду в Україну і транзитного проїзду через територію країни. Про це повідомив голова департаменту туризму і курортів Міністерства економічного розвитку і торгівлі Іван Ліптуга на сторінці у Facebook.

"Тепер консульський збір становитиме $65 замість нинішніх $85 за одноразову, $130 за дворазову і $180 за багаторазову візу", – написав Ліптуга.

За його словами, новий порядок оформлення українських віз також передбачає низку спрощень для громадян, які раніше отримували візи країн Шенгенської зони, США, Канади, Японії, Австралії.

"Більше не потрібно буде оформляти запрошення в ВВІРах, а можна буде це зробити на бланку організації, або будь-яка фізособа зможе оформити його у нотаріуса", – зауважив він.

Крім того, заявники на отримання віз зможуть подавати й отримувати документи дистанційно – поштою. Незабаром планується ввести можливість відправляти й отримувати документи в електронному форматі, зі штрих-кодом.

Джерело: 5.ua

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»