• Посилання скопійовано

Внесено зміни до держбюджету-2017, які передбачають додаткове фінансування комунальних субсидій

ВРУ 9 листопада ухвалила за основу та в цілому проект Закону «Про внесення змін до Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік» (законопроект №7258). Ним передбачено передусім збільшення на 7,6 млрд грн видатків на фінансування пільг та житлових субсидій

Внесено зміни до держбюджету-2017, які передбачають додаткове фінансування комунальних субсидій

За відповідне рішення проголосували 292 народні депутати.

Документ також передбачає виділення:

  • 1,7 млрд грн - на грошове забезпечення поліцейським та особам рядового і начальницького складу цивільного захисту (ДСНС),
  • 0,2 млрд грн – на виплати військовослужбовцям Служби зовнішньої розвідки і поліпшення матеріально-технічного забезпечення Служби,
  • направлення в якості субвенції 1,1 млрд грн – на проекти соціально-економічного розвитку окремих територій,
  • 0,3 млрд грн – на виплати зарплат працівникам сфери охорони здоров’я та програми лікування хворих на хронічну ниркову недостатність методом гемодіалізу, хворих на цукровий і нецукровий діабет.
  • Окремий рядок витрат – 0,2 млрд грн на лікування громадян України за кордоном.

Джерело покриття витрат – економія бюджетних коштів по обслуговуванню державного боргу у сумі 3,4 млрд грн та використання залишку коштів у сумі 7,6 млрд грн, які попередньо були передбачені Пенсійному фонду України.

Вітаючи ухвалення законопроекту, Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман підкреслив, що механізм субсидій дозволить захистити тих громадян, хто потребує такої державної підтримки, а Уряд продовжить курс на досягнення енергетичної незалежності країни.

"Хочу подякувати за зміни до державного бюджету. Це ті кроки, які ми робимо систематично щодо підтримки громадян, особливо, що стосується виплати субсидій, і будемо це робити й далі, щоб захистити тих, хто цього потребує. Разом з тим ми масштабно проводимо і модернізацію, заходи щодо нашої енергонезалежності, на це потрібен час і ваша підтримка", - сказав Глава Уряду.

Джерело: Урядовий портал

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»