• Посилання скопійовано

Уряд удосконалив механізми виплати допомоги на оздоровлення «чорнобильцям»

Уряд удосконалив порядок проведення виплати окремих видів компенсацій та допомоги на оздоровлення особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи

Уряд удосконалив механізми виплати допомоги на оздоровлення «чорнобильцям»

Кабмін постановою від 06.12.2017 р. № 924 вніс зміни до:

  • Порядку використання коштів державного бюджету для виконання програм, пов’язаних із соціальним захистом громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи,
  • Порядку виплати одноразової компенсації за шкоду, заподіяну внаслідок Чорнобильської катастрофи, інших ядерних аварій, ядерних випробувань, військових навчань із застосуванням ядерної зброї, та щорічної допомоги на оздоровлення деяким категоріям громадян).

Як повідомляє Мінсоцполітики, згідно з постановою з метою систематизації та уникнення дублювання норм законодавства у сфері стипендіального забезпечення студентів із Порядку № 936 вилучено норму щодо виплати підвищення до стипендії, оскільки постановою КМУ від 28.12.2016 р. №1045 передбачено виплату соціальних стипендій студентам (курсантам), у тому числі громадянам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.

Крім того, до Порядку №760 внесено зміни у частині його узгодження зі змінами, внесеними до Закону «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», а також уточнено перелік документів, на підставі яких постраждалим особам призначаються і виплачуються компенсації та допомога, передбачені ст. 48 цього Закону.

Внесення змін спрямоване на удосконалення механізмів виплати окремих видів компенсацій та допомоги на оздоровлення особам, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи, та посилення соціального захисту громадян цієї категорії.

***

Читайте також:

Усі новини на тему>> 

Джерело: Міністерство соціальної політики

Рубрика: Держрегулювання/Інше

Зверніть увагу: новинна стрічка «Дебету-Кредиту» містить не тільки редакційні матеріали, але також статті сторонніх авторів, роз'яснення співробітників фіскальної служби тощо.

Дані матеріали, а також коментарі до них, відображають виключно точку зору їх авторів і можуть не співпадати з точкою зору редакції. Редакція не ідентифікує особи коментаторів, не модерує тексти коментарів та не несе відповідальності за їх зміст.

30 днiв передплати безкоштовно!Оберiть свiй пакет вiд «Дебету-Кредиту»
на мiсяць безкоштовно!
Спробувати

Усі новини рубрики «Інше»